Till Panterdata    Till Etiopien med Läs & Res

 Addis Abeba  Rift Valley   Solla   Lake Langano    Gondar   Lalibela   Karta   Fritid


Den etiopiska flaggan


På självaste långfredagen den 21 april 2008 klev vi på Etiopian Airlines plan mot Rom och Addis Abeba. På morgonkvisten möttes vi av vår guide Israel och klev ut i värmen.

Resan, som bara varade 14 dagar, förde oss både söderut till Arba Minch i Rift Valley och till Gondar i nordväst och en del orter däremellan. Ett par dagar i Addis Abeba hann vi också med. Jag vet av egen erfarenhet att det är besvärligt att resa på egen hand och är därför extra tacksam över att alla biljetter och hotell var ordnade åt oss.

Människor vi mötte var nästan alltid vänliga och ganska nyfikna. Vi kände oss aldrig rädda. Inte heller plågades vi av tiggeri. Hotellstandarden var OK, ingen onödig lyx. Maten var väldigt billig, framför allt den underbara frukten.

Vi vill gärna rekomendera andra att resa till Etiopien, som är ett vackert och intressant land med mycket färre turister än det förtjänar. Vi tycker också att resan var väl upplagd, lärorik och mycket prisvärd.

Fotona är tagna av tre av oss som deltog i resan. Om du vill använda fotona, vill vi gärna att du ber om tillstånd först, även om vi inte är professionella fotografer någon av oss.
Foto av de berömda änglarna i Debre Berhan Selassies kyrktak i Gondar. Varje ängel har sitt eget ansiktsuttryck. Man kunde överallt köpa kort i pergament med kopior av dessa änglar, som ikonbilder ungefär.
Klicka på bilden för förstoring.

Läs & Res Läs och Res hemsida

Om du har synpunkter på hemsidan är jag tacksam för dem. skicka ett e-brev!
Besök gärna min "yrkeshemsida" Panterdata, välj pantern högst upp till vänster.

Länkar till andra bildgallerier hittar du under Fritid i menyn.
Senaste uppdatering: 2008-05-23