Till Ungern och Transylvanien

Den 3:e juni 2007 flög en liten grupp med sex uppsalabor till Budapest, där vi tillbragte två dagar innan vi tog oss till Rumänien, utökade med två göteborgare. Vi kom hem den 12 juni. Just när vi åkte hem blev det jättevarmt i Rumänien, 35° och mer. Så vi hade tur. Ett tips är alltså att åka tidigt på sommaren.

Eftersom vi inte känner oss hemma i varken Ungern eller Rumänien, lät vi en arrangör ordna för oss. Vi vände oss till Transylvanienresor, och vi fick den allra bästa service man kan tänka sig. Vi tror att de kan hjälpa andra till rätta lika bra som oss. Här är deras hemsida

Programmet var omväxlande, och vi fick en helt ny och mycket ljusare bild av Ungern och Rumänien än vi hade i vår svenska okunnighet. För oss som vuxit upp med Kalla Kriget och Järnridån är det oerhört roligt att få komma till de delar av Europa som förut var nästan oåtkomliga och framför allt inte turistvänliga. Nu är det nya tider och bara att ta för sig av den rika centraleuropeiska kulturen. EU-flaggan vajade överallt, för dem är det en stor seger att vara EU-medlem.

Fotona är tagna av fyra av oss som deltog i resan. Om du vill använda fotona, vill vi gärna att du ber om tillstånd först, även om vi inte är professionella fotografer någon av oss.


Budapest Transylvanienresors hemsida
Bra länk: Budapestguiden Budapestguiden

Rumänienkarta Budapestguiden
Wikipedia om Rumänien Budapestguiden

Slott ocxh andra sevärdheter Rum

Vandringar skicka ett e-brev!

Städer och byar skicka ett e-brev!

Blommor  Blomsterbilder


Vi åkte omkring i en minibuss med släpkärra. Vår chufför kallades Dennis, han heter inte så men något liknande. Han lotsade oss tryggt längs vägarna, vars standard växlade starkt. Till vänster syns vår guide Zoltan.


       
Ungerska respektive rumänska flaggorna

Om du har synpunkter på hemsidan är jag tacksam för dem. skicka ett e-brev!

Besök gärna min "yrkeshemsida" Panterdata

Länkar till andra bildgallerier hittar du här
Senaste uppdatering: 2007-09-26